Actie: Sofie van den Heuvel

Sofie van den Heuvel

Mijn naam is Sofie en ik ben 27 jaar. In juni 2022 ga ik de Alpe d’Huez fietsen.

Hierbij zie je twee foto’s van mij. De ene is van 2 jaar geleden toen ik begon met chemotherapie. Je ziet hoe mijn vader de hoofdhuidkoeling op mijn hoofd drukt. Ik wilde namelijk zó graag mijn haren behouden. Die zomer is mijn broer getrouwd en had ik mijn meeste haar nog. Een van de ‘bijzaken’ zou je zeggen. Voor mij een laatste stukje waardigheid wat je op een moment als deze wilt behouden mits dit mogelijk is.

De andere foto is een foto van mij nu. Ongeveer een jaar na mijn laatste behandeling. Een heftige periode met gelukkig veel liefdevolle mensen aan mijn zijde. Dit is een deel van mij wat ik mezelf en mensen niet wil onthouden. De weg van toen naar nu is wat mij heeft gemaakt tot wie ik nu ben! Het heeft mij geleerd dat zelfliefde het allerbelangrijkste is. En ook om moeilijke en enge zaken te delen met anderen (zoals bijvoorbeeld dit stuk delen met jullie). Ik zie nu dat ik altijd keuzes heb en dat ik dicht bij mezelf wil blijven in het maken van deze keuzes. Op dit moment gaat het bergopwaarts met mijn gezondheid: en ik zal jullie laten zien dat ikzelf ook bergopwaarts kan! Als symbool van dankbaarheid.

Ik ga dit doen om mijn eigen proces af te sluiten, uit dankbaarheid dat ik dit kan, voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad, voor iedereen die ik ontmoet heb en hier niet meer is. Recht vanuit mijn hart.

Er zijn namelijk nog zo veel mensen die te maken krijgen met deze ziekte. En daarom wil ik zo veel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Wil jij mij daarbij helpen?

Doneer dan via deze link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/sofieheuvel