Drukbezochte Hubertusviering Oirschot

OIRSCHOT – Jagers, boeren, burgers én honden kwamen zondagochtend in groten getale samen tijdens de sfeervolle Hubertusviering in de openlucht bij de Heilige Eik in Oirschot. Hoogtepunt van de viering was de zegening van de honden met hun baasjes.

Zodra de Kempische Jachthoorngroep om elf uur de eerste noten blaast, klinkt er ook geblaf en gehuil. Tientallen jachthonden reageren op de jachthoorns. Bezoekers uit Oirschot en omstreken, ruim 350, zitten op banken en stoelen in een halve cirkel om de kapel heen, of luisteren daarachter staand naar de viering.

De opbrengst van € 1003,00 is voor Running Team Oirschot, die met een grote stand aanwezig is en de catering verzorgt. Rond enen verlaten honden en hun baasjes de bossen. Sint Hubertus kan terugkijken op een sfeervol samenzijn bij Onze Lieve Vrouwe.

Via onderstaande link kunt u het gehele bericht uit ED van maandag 7 november 2022 lezen, geschreven door correspondente van het ED Margot Kuijpers.
Drukbezochte Hubertusviering Oirschot: ‘Loetje, mag er een zegen rusten op de band tussen jou en je baasje’ | Kempen | ed.nl

Datum: