Kinderen van openbare basisschool De Korenbloem hebben hun beste beentje voorgezet tijdens de dertiende editie van Reina’s Scholenloop.

Ruim tweehonderd kinderen van de OBS De Korenbloem renden donderdagavond 29 september de longen uit hun lijf. Voor de dertiende keer werd Reina’s Scholenloop gehouden. Reina startte in 2008 deze scholenloop, zelf getroffen door de ziekte kanker en inmiddels overleden, met de organisatie op deze school van haar kinderen. Nog ieder jaar wordt enthousiast het stokje doorgegeven aan de volgende basisschool.

Twee weken geleden startten de kinderen na een presentatie door Germy en Joke over de stichting Running Team Oirschot en het doel van de loop. Met een filmpje en uitleg over de actie werden de kinderen geënthousiasmeerd om geld op te halen voor mensen uit de gemeente Oirschot die te maken hebben (of gehad) met kanker.

En dan is het zover. De hele week volop regen, het weerbericht gevolgd en duimen voor goed weer. Rond half zes verzamelen de kinderen zich op het schoolplein, het zonnetje schijnt en het is droog. Het is druk op het schoolplein. Er wordt een halve minuut stilte gehouden om even aan alle mensen te denken die overleden zijn aan kanker. Er is een prachtige wensboom gemaakt, met alle lieve boodschappen van de kinderen. Symbolisch worden er een twintigtal duiven losgelaten (met dank aan Kees van de Schoot en Toon Kuijpers), daarna gaan de kinderen los. De kinderen houden onder leiding van juf Jennemieke samen met de RTO (gast)lopers een warming-up ter voorbereiding op de loop. En dan vertrekken de allerjongsten. Om 18:00 uur wordt het startsignaal gegeven en lopen zij de route Castaert, Mostakker en Haverhof. De professionele speaker, Frans Jacobs (voor de 13e keer geheel belangeloos aanwezig) roept de kinderen om. Ondertussen speelt de ’meidenband me veul vent’ vrolijke noten. Het parcours is die middag uitgezet door de RTO vrijwilligers onder leiding van Henk van de Ven. Op het schoolplein wordt door de ouderraad koffie/thee en koek verkocht en is een stand ingericht met verkoop van bloemen. Alle opbrengsten worden toegevoegd aan het totale bedrag.

De volgende bedrijven hebben Reina’s scholenloop gesponsord:
Jumbo (traktatie voor de kinderen)
Fairsports (medailles)
Cyaan drukkerij (klappers)
Allure (gebruik maken van de mascotte)
Mitra
De Keurslager

Na de sportieve prestatie van de kinderen ontvangen zij een medaille en traktatie. Het stokje wordt symbolisch doorgegeven aan juf Dewi van de Plataan, waar de scholenloop volgend jaar plaatsvindt. En dan wordt het totale bedrag bekend gemaakt door Ruben Sanders. Een fantastisch bedrag van € 6.781,00. Maar dit is nog niet alles, geeft Ruben aan. Er komen nog steeds envelopjes binnen. Het exacte bedrag zal hij volgende week bekendmaken. Het ingezamelde geld wordt besteed aan het onderhoud van het vakantiehuis in het Limburgse Posterholt. Hier kunnen gezinnen, waarvan een lid is getroffen door kanker, gebruik van maken. RTO wil zo een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven voor mensen in de regio Oirschot, die door kanker getroffen worden.

Samen iets doen voor een ander, dat maakt dit project zo speciaal; aldus Ruben Sanders.
Het was wederom een geweldig gezellig festijn!

Dank je wel alle kinderen en leerkrachten van OBS de Korenbloem voor jullie geweldige inzet!!

Datum: