Soepwandeling

Hallo soepwandelaars

Gezien de nieuwste lockdown-maatregelen die Rutte en de Jonge ná onze laatste soepwandeling van zondag 12 dec. afkondigden, hebben we besloten dat we in ieder geval de soepwandeling van zondag 9 januari NIET door laten gaan.

Wij vinden dit natuurlijk erg jammer, maar we moeten ook realistisch zijn: onze wandelingen zijn geen noodzaak en we kunnen het niet zo regelen dat de soepwandelaars op voldoende afstand van elkaar kunnen wandelen, koffie kunnen drinken en soep kunnen nuttigen.

Op 14 januari is de volgende persconferentie over het coronavirus en dan zullen we, aan de hand van de maatregelen die dán gaan gelden, beslissen wat we met de soepwandeling van zondag 13 februari zullen doen.

We wensen alle soepwandelaars, vrijwilligers en sponsoren een fijne jaarwisseling en een gezond 2022

Hans en Frans

Belangrijke coronamaatregelen:

We hebben er best wel even over nagedacht en zijn na de persconferentie van Rutte & co van 26 nov. J.l. tot de conclusie gekomen dat deze soepwandeling wel doorgang kan vinden, mits iedereen zich aan de (aangescherpte) coronamaatregelen houdt. Dat betekent dat:

  • je bij het aanmelden en betalen een mondkapje op moet zetten
  • je zelf verantwoordelijk bent om tijdens het wandelen 1½ m afstand te houden
  • je bij het binnenkomen van de koffie- en soeplocatie je mondkapje op moet zetten
  • wij ervoor zullen zorgen dat er genoeg ruimte is om op 1½ m van elkaar je koffie of thee op te kunnen drinken
  • wij zullen zorgen voor een ruim opgezet ‘pop-up-restaurant’ waar je als huishouden bij elkaar kunt zitten, en anders op 1½ m van elkaar de soep kunt nuttigen (misschien niet altijd zittend en bij mooi weer eventueel ook buiten)
    Wij hopen op jullie begrip en als iedereen zich aan de maatregelen houdt, voor je eigen en andermans veiligheid, wordt dit weer een mooie soepwandeling

Voor de soepwandeling van december moet je vanuit Oirschot of de Beerzen wat kilometers verder rijden dan normaal, maar dan héb je ook wat. We wandelen nl. een stukje over landgoed De Utrecht en over de Rovertsche Heide nabij Esbeek. Én we maken daar kennis (voor wie ‘m nog niet kent) met Andreas Schotel, een kunstenaar die in de vorige eeuw de omgeving van Esbeek uitzocht als inspiratie voor zijn etsen en aquarellen. Onderweg zie je daar voorbeelden van en ook kunstwerken geïnspireerd op zijn werk.

Deze soepwandeling vindt plaats op zondag 9 januari en start bij

Starttijd: Voor de korte wandeling van 8 km kan gestart worden tussen 9.00 en 11.00 uur

                 Voor de lange wandeling van 15 km kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur

Kosten:    €5,= per wandelaar per wandeling.

                 dit bedrag gaat, na aftrek van onze kosten, volledig naar de goede doelen:

  1. Running Team Oirschot (RTO) stelt zich ten doel het leven van mensen met kanker en hun naasten binnen de gemeente Oirschot te veraangenamen. Zie www.runningteamoirschot.nl.
  2. Bijna Thuis Huis Oirschot kan, wanneer de zorg in een ziekenhuis niet meer nodig is en het thuis niet (meer) gaat, in een huiselijke omgeving alle nodige zorg bieden en kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Zie www.bijnathuishuisoirschot.nl.
  3. Natuurproject. Daarnaast willen we in samenspraak met Brabants Landschap ergens in de natuur van de gemeente Oirschot een paar bankjes plaatsen.

Belangrijk: het moge duidelijk zijn dat we iedereen vragen zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en dus thuis te blijven bij coronaklachten.
Zorg dat de coronacheck-app op je telefoon staat, want zónder een geldig bewijs mag je dorpshuis ’t Hart helaas niet in!

En verder: kom zoveel mogelijk op de fiets i.v.m. de beperkte parkeermogelijkheden!
En: neem a.u.b. gepast geld mee incl. wat losgeld voor de koffie en voor nog een warm aanbevolen koude verrassing bij de pauzeplaats

Wij zijn er weer klaar voor! Jullie ook? Groeten,

Hans, Frans en de rest van het soepwandelteam

Datum: