Soepwandeling

WE GAAN EINDELIJK WEER EENS SOEPWANDELEN!!

Na een lange soepwandelloze coronaperiode van anderhalf jaar (de laatste wandeling was in maart 2020 in het gebied langs de snelweg tussen Oirschot en Best) gaan we elkaar eindelijk weer eens zien! Wij geloven graag dat de in de coronatijd toegestuurde routebeschrijvingen goed voldaan hebben. Maar om met z’n allen op dezelfde dag een route te lopen en dan samen halverwege gezellig bij te kletsen met een kopje koffie of thee en aan het eind aan lange tafels een lekkere kop soep te nuttigen, is toch vééééél leuker om te doen.

Voor de eerste soepwandeling van dit jaar blijven we dicht bij huis. Vanaf de Cultuurboerderij in Westelbeers gaan de korte en lange wandeling over de Landschotse Heide met fraaie uitzichten over de weidse heidegebieden en over de Keijenhurk en het Wit-Hollandven.

Deze soepwandeling vindt plaats op zondag 17 oktober en start bij De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8 in Westelbeers

Starttijd: Voor de korte wandeling van 8 km kan gestart worden tussen 9.00 en 11.00 uur

                 Voor de lange wandeling van 15 km kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur

Kosten:    €5,= per wandelaar per wandeling.

                 dit bedrag gaat, na aftrek van onze kosten, volledig naar de goede doelen:

  1. Running Team Oirschot (RTO) stelt zich ten doel het leven van mensen met kanker en hun naasten binnen de gemeente Oirschot te veraangenamen. Zie www.runningteamoirschot.nl.
  2. Bijna Thuis Huis Oirschot kan, wanneer de zorg in een ziekenhuis niet meer nodig is en het thuis niet (meer) gaat, in een huiselijke omgeving alle nodige zorg bieden en kwaliteit van leven toevoegen aan de tijd die men nog heeft. Zie www.bijnathuishuisoirschot.nl.
  3. Natuurproject. Daarnaast willen we in samenspraak met Brabants Landschap ergens in de natuur van de gemeente Oirschot een paar bankjes plaatsen.

Belangrijk: het moge duidelijk zijn dat we iedereen vragen zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en dus thuis te blijven bij coronaklachten. We hopen op droog weer, want de soep wordt buiten geserveerd en moet buiten -eventueel onder partytenten- worden genuttigd. Zorg ook dat de coronacheck-app op je telefoon staat, want de Cultuurboerderij is verplicht deze te controleren bij iedereen die binnen naar het toilet wil gaan of ná de soep nog even rond wil kijken bij de foto-expositie van Collectief in Beeld en/of nog zin heeft in een drankje.

 En verder: kom zoveel mogelijk op de fiets i.v.m. de beperkte parkeermogelijkheden!

Wij zijn er weer klaar voor! Jullie ook? Groeten,

Hans, Frans en de rest van het soepwandelteam

Datum: