Soepwandeling

EN DAT WAS DAN WEER DE LAATSTE SOEPWANDELING VAN HET SEIZOEN!

We hadden wel verwacht dat vanwege de voorjaarsvakantie en Moederdag er minder animo zou zijn, maar toch nog 200 wandelaars wisten onze startlocatie bij Zand- en Grindhandel Raaijmakers langs het kanaal in Oirschot te vinden. Een wat fris windje in het begin en een warm zonnetje aan het eind én de mooie natuur rondom de kapel van de Heilige Eik maakten er weer een geslaagde soepwandeling van.

Zoals gebruikelijk bij de laatste wandeling van het seizoen maakten we het bedrag bekend wat door de soepwandelaars dit jaar bij elkaar gewandeld was. Ondanks dat er door corona wat minder wandelingen waren geweest dan gepland, kon zowel Bijna Thuis Huis Oirschot (BTHO) als ook Running Team Oirschot (RTO) een bedrag van €4250,= bijschrijven op hun rekening. BTHO gaat dit besteden aan de tuin van hun hospice die een grondige opknapbeurt nodig heeft en RTO schaft twee relaxfauteuils aan voor in het vakantiehuis in Posterholt. Daarnaast houden we nog net genoeg geld over om een soepwandelbankje aan te schaffen wat een mooi plekje zal krijgen ergens in een natuurgebied van Brabants Landschap. Wáár precies weten we nog niet en zal t.z.t. nog bekend worden gemaakt.

WIJ WILLEN VOOR DIT SOEPWANDELSEIZOEN BEDANKEN:
*Alle sponsoren van de gratis en soms bijna gratis ingrediënten voor de soep:
-Albert Heijn in Oirschot voor het soepballetjesgehakt, -Broodhuys De Beerse Bakker voor het brood, -Claassen Champignons uit Haghorst, -Groentekwekerij Oppers voor de witlof en de prei,-Jumbo Middelbeers voor het brood, -Melkveebedrijf Deenen -Kolsters in Oostelbeers voor de verse melk, -Melkveebedrijf Beerzedal Holsteins van de fam. Dieker in Westelbeers voor de verse melk, -Poelier Kapteijns voor het kippengehakt, -Scharrelkippenboerderij Lekker’nei voor de rekken eieren, -Slagerij Joep Smits voor de spekjes in de soep, -Slagerij van Hoof voor de spekjes in de soep, -Tomatenkwekerij Smulders in Spoordonk voor de tomaten, -Van Gerven Asperges voor de asperges, -Welkoop voor de wortelen.

*De startlocaties/pop-up soeprestaurant en de koffiepauzeadressen:
-Oktober: Cultuurboerderij Westelbeers en pauze bij het uitkijktorentje Wit Hollandven, -November: Dorpshuis ’t Hart in de kerk van Spoordonk – melkveebedrijf Beekmans in Spoordonk, -December: Houthandel van Dal in Esbeek en Hendrikx Boomkwekerij in Esbeek, -Maart: Fam. Boers in Biest Houtakker en pauze op het parkeerterreintje aan de Pijnendijk, -April: Jong Nederland in Vessem en fam. Waterschoot in Hoogeloon, -Mei: Zand- en grindhandel Raaymakers in Oirschot en fam. Van Diesen in Spoordonk.

*Arie van Jeugdvakantiewerk Oostelbeers voor het uitlenen van klaptafels en stoeltjes.
*Siem voor het lenen van zijn aggregaat als er bij de pauzeplaats geen stopcontact in de buurt was.
*Alle af-en-toe vrijwilligers, wat er toch heel wat zijn geweest.
*En, last but not least, alle vaste vrijwilligers:
Ad, Jos en Dymph voor het runnen van de koffiepost, Thomas en Jan voor het in goede banen leiden van het parkeren en andere hand-en-spandiensten, Roos en Maria voor het iedere keer weer kleinsnijden van de soepingrediënten.

Groeten van Hans Mutsaers en Frans van Bommel en hopelijk tot ziens bij de volgende soepwandeling in oktober 2022

Datum: