Reina’s Scholenloop

Een traditie is het inmiddels om jaarlijks een scholenloop te houden op de basisscholen in de gemeente Oirschot. In 2007 startte Reina van Mechelen, zelf getroffen door de ziekte kanker en inmiddels overleden, met de organisatie op de school van haar kinderen, de Korenbloem. Nog ieder jaar wordt enthousiast het stokje doorgegeven aan de volgende basisschool. De loop heeft de uitstraling van een echte loop en het verslag wordt gedaan door de professionele speaker Frans Jacobs. Frans is internationale verslaggever bij marathons in Nederland en al vanaf het begin bij RTO’s scholenloop.

Er komen dranghekken bij het schoolplein en de straat wordt afgesloten. Muziekbandje ‘t Spult is jaarlijks aanwezig om de happening muzikaal op te luisteren. De hoofdsponsor van dit evenement is Jumbo Oirschot.

Ter voorbereiding is er overleg met de werkgroep van de betreffende basisschool voor de organisatie. Er wordt door RTO een presentatie gegeven aan de kinderen op school over hardlopen en het goede doel waarvoor ze lopen. Het goede doel is RTO…in actie voor mensen met kanker in de gemeente Oirschot. Daarna krijgen de kinderen een sponsorkaart mee om geld in te zamelen. En iedereen is van harte uitgenodigd om de kinderen aan te moedigen!