Massage

Een ontspannende lichaamsmassage kan een weldaad zijn om op een prettige manier in contact te komen met het lichaam. RTO biedt in samenwerking met een erkend therapeute massages aan.

Diagnose kanker.
Kanker zet jouw wereld op z’n kop. Leven met kanker is niet vanzelfsprekend. Niet alleen door lichamelijke klachten van de ziekte of de behandeling, maar ook emotioneel en sociaal kun je  hierdoor onder zware druk komen te staan. Vaak staat alles in het teken van de behandeling bij specialist en in het ziekenhuis. Er is weinig aandacht voor de emotionele en sociale problemen die deze diagnose met zich meebrengt. Na de eerste schok, dringen zich vaak vele vragen aan je op. Kortom  breekt er een onzekere tijd aan. Angst en hoop wisselen elkaar vaak af.

Hoe kan massage aanvullen?
Massages zijn niet bedoeld om kanker te genezen. Het kan zinvol zijn om je te laten ondersteunen door middel van massage. Massage na(ast) de ziekte kanker kan bijzonder waardevol voor je zijn. Massage kan je helpen ontspannen. Door deze ziekte kan het zijn dat je het gevoel met je lichaam kwijt bent geraakt. Je lichaam weer leren vertrouwen, accepteren, durven voelen wat je lichaam je vertelt over je gevoelens en ook je behoeften. De massages kunnen je helpen je balans te herstellen, om de kwaliteit van leven te verbeteren. De massagebehandeling is hierop gericht. Dit houdt in dat er niet alleen naar de lichamelijke aspecten wordt gekeken, maar vooral ook naar de emotionele, mentale, sociale en psychische situatie waarin iemand verkeerd. De massage heeft  een veel diepere inwerking dan alleen het lichamelijke. Massage is liefdevolle aandacht voor jezelf.

Overleg met uw arts voordat u gemasseerd wilt worden.
U kunt een aanvraag doen door hier het digitale ‘aanvraagformulier‘ in te vullen.