Wensambulance

Biedt mensen in de (pré)terminale levensfase professioneel en comfortabel (liggend) vervoer aan naar een adres om een door hen geuite wens in vervulling te kunnen laten gaan. Tijdens zo’n dag gaat er een verpleegkundige en ambulance chauffeur mee. De wensambulance vrijwilligers regelen het vervoer en RTO bekostigt de wens (geheel of gedeeltelijk).

Ieder mens heeft een laatste wens. Nog één keer het ouderlijk huis zien? Naar familie toe? Of die club bezoeken waar u altijd zo graag kwam? Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend omdat ze aan bed gekluisterd zijn bijvoorbeeld – en zittend vervoer niet meer mogelijk is. Gelukkig is er de WensAmbulance Brabant. Waar reguliere ambulancediensten patiënten alleen mogen vervoeren van en naar een zorginstelling, denkt de WensAmbulance met u mee. Bemand door professionele vrijwilligers en uitgerust met comfortabele brancards, brengt men terminaal zieken nog één keer naar hun favoriete plek en helpt zo hun laatste wens vervullen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de hospices, ziekenhuizen en huisartsen.  RTO kan (evt. een deel van) de bijkomende kosten van de wens vergoeden.

Heeft u of iemand die u kent belangstelling? U kunt een aanvraag doen door hier het digitale ‘aanvraagformulier‘ in te vullen.

Graag bij “Aanvraag op maat” de door u gewenste aanvraag aangeven.