Militairen rennen voor RTO

Eindelijk heeft na veel vertraging en uitstel door coronaperikelen de steun van het 41e Pantsergeniebataljon gelegerd op de Ruijter van Steveninckkazerne te Oirschot voor de stichting RTO voor het eerst zijn vruchten afgeworpen.

Om RTO te steunen zal het 41e Pantsergeniebataljon regelmatig activiteiten ontplooien.

De eerste activiteit een sponsorloop waarbij een  geldbedrag is ingezameld is afgerond.

Op het mooie en uitdagende parcours in het kustgebied van de Bodensee hebben 11 personen van  het 41e Pantsergeniebataljon op 10 oktober 2021 deelgenomen aan de  “DREILÄNDERMARATHON”. Deze marathon loopt door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de finish ligt uiteindelijk weer in Oostenrijk. Een prachtige bergachtige omgeving met aan de rechterhand de mooie Bodensee. Behalve deze 11 fanatieke sporters waren er ook  3 personen die het hele evenement hebben ondersteund en tevens zich ingezet hebben om het verzamelde bedrag  te verhogen.

Bloed, zweet en tranen hebben de deelnemers geleverd. Niet alleen zijn ze de landsgrenzen gepasseerd. Ze hebben ook daadwerkelijk hun persoonlijke grenzen verlegd. Petje af voor deze kanjers!

Het eindresultaat van de sponsoractie mocht er ook wezen. Een donatie van 2395,88 euro. Toch niet slecht als eerste resultaat voor onze samenwerking.

Nadat de regels versoepeld waren kon de langverwachte symbolische uitreiking aan een vertegenwoordiging van RTO op het bataljonsappel van het 41e Pantsergeniebataljon op 21 maart plaatsvinden. De leden van RTO werden onthaald als speciale gasten en waren onder de indruk van deze militaire ceremonie op de grootste kazerne van Nederland! Zeer trots en dankbaar werd de cheque in ontvangst genomen.

Genietend van een zonnige dag en de mooie bijdrage kon je met recht spreken van een prachtig  begin van de lente.

Na het appel werd er verder kennis gemaakt onder het genot van een bakkie koffie met cake en was er een presentatie met uitleg voor de leden van RTO over wat dit mooie bataljon allemaal kan en doet.

Hopende op een prettige en nog langdurige samenwerking zijn de ideeën en voorbereidingen voor het volgende project om de stichting te steunen al weer geboren.

RTO besteedt het geld aan hulp en steun voor iedereen in de gemeente Oirschot die te maken heeft met kanker.
Heel hartelijk bedankt voor jullie bijdrage!

Datum: