RTO Open Avond

RTO organiseert dinsdag 23 januari een Open Avond in De Stoelendans (voormalige Enck) in Oirschot.
We willen de bezoekers goed, juist en eerlijk informeren over de voordelen en risico’s van HPV vaccinatie. Ondersteunt met een theatervoorstelling.

Gastspreker
Tijdens deze avond geeft mevrouw Marianne Daalderop, GGD Jeugdarts, uitleg over HPV en de rol die dit virus speelt bij het ontstaan van onder andere baarmoederhalskanker. En vaccinatie tegen dit virus wordt besproken. Voor meisjes én voor jongens. Want met de keuze om wel of niet te vaccineren raak je ook anderen.
We bieden hiermee een hulpmiddel om de juiste keuze te kunnen maken. De verwarring over de voordelen en risico’s van de vaccinatie is groot. De arts beantwoordt enkele belangrijke vragen.

Theatervoorstelling
Aansluitend speelt Hilde van Uden, een ervaringsdeskundige, haar verhaal in een aangrijpende solovoorstelling, ‘Kankermoeder’. Een voorstelling die raakt maar waar ook gelachen mag worden. Om taboes te doorbreken. Ze weet uit haar eigen leven hoe zwaar het mensen valt om over kanker te praten.
Januari 2021. Hilde voelt zich super gezond, vier maanden eerder is ze bevallen van een dochter en hoort dan dat ze kanker heeft.
‘In deze autobiografische solovoorstelling nodig ik je uit op mijn kraamuitvaart, of is het uitvaartvisite, of misschien sterf-shower of diagnose-reveal? Hoe het ook heet, ik geef een kijkje in mijn wereld, waarin leven en dood ineens tegelijk de hoofdrol speelden. Op mijn uitvaart dus (want ja, die had ik al geregeld), waar de Hoera-een-meisje-slingers nog hangen. Aan de hand van mijn eigen verhaal neem ik je mee de kankerwereld in. Ik wil je vertellen over infuusvissers, chemobrein, pruiken, haargroei, vruchtbaarheid, kankerdreuzels, dexa-vreetbuien, rouwtoeristen, toxic positivity, wat je écht niet moet zeggen tegen een kankerpatiënt en al die andere kankerzooi.’
Een persoonlijk verhaal, maar tegelijkertijd zijn de door haar geschetste situaties zo herkenbaar. Verdriet, blijdschap, angst, onmacht en hoop. Kortom, een voorstelling confronterend en helend tegelijkertijd, een steun aan alle mensen die ergens kanker tegenkomen… voor iedereen dus! Je verlaat de zaal met een bijzonder gevoel. Haar verhaal kan een waardevol verschil maken voor anderen.

In het theatercafé
Voor antwoorden op vragen over HPV en vaccinatie zijn er na de voorstelling in het theatercafé verschillende deskundigen te bevragen.

Voor wie?
Dit gaat iedereen aan! Ben jij erbij?

Praktische informatie
De avond is gratis toegankelijk voor iedereen! Wél aanmelden.
Dinsdag 23 januari 2024
Aanvang 20:00 uur
Zaal open 19.30 uur ontvangst met koffie/thee
Duur presentatie 30 minuten Informatie over HPV vaccinatie door GGD Jeugdarts.
Duur voorstelling 60 minuten Hilde van Uden speelt haar persoonlijke verhaal in de aangrijpende solovoorstelling ‘Kankermoeder’.
Na afloop is er gelegenheid voor het bevragen van deskundigen in het theatercafé.
Theater ‘De Stoelendans’, de Loop 67, 5688 EW Oirschot

Klik hier om aan te melden

Datum: