scholenloop 2017

Super geslaagde Scholenloop op basisschool de Fonkeling in Spoordonk!

Na weken van regen staat op donderdag 21 september de zon aan de hemel. Het is de eerste droge dag in de maand september en juist op deze dag vindt Reina’s Scholenloop plaats op basisschool de Fonkeling in Spoordonk.
Ieder jaar weer zorgt Reina voor mooi weer. Voor de tiende keer dit jaar. Reina zelf startte in 2008, als lid van ‘RTO, in actie voor mensen met kanker’ de scholenloop. Steeds wordt het stokje doorgegeven aan een volgende basisschool in de gemeente Oirschot.

Alle 170 leerlingen krijgen een presentatie op school van Germy en Joke over hardlopen en het doel om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Zij lopen voor het onderhoud van de vakantiebungalow in Posterholt, waar mensen met kanker gratis kunnen verblijven.
Twee weken hebben zij de tijd om sponsoren te zoeken. Hun tegenprestatie is het hardlopen op donderdag 21 september bij hun school.

Het was een geweldig spektakel!

’s Middags worden door de RTO-vrijwilligers onder leiding van Henk van de Ven dranghekken geplaatst, de start- en finishvlag gehangen, ballonnen opgeblazen en Jumbo zakjes gevuld.
En dan komen de kinderen rond halfzes opnieuw naar school. Net als in een echte hardloopwedstrijd krijgen alle kinderen een startnummer, zodat een professionele speaker, Frans Jacobs een waar verslag kan geven tijdens de loop.
Vooraf aan de loop krijgen alle kinderen en RTO leden een ballon met daaraan een eigen gemaakt kaartje met een wens of mooie woorden over de ziekte kanker. De RTO leden herdenken hiermee Reina van Mechelen. Op het teken van Frans stijgen alle rode ballonnen (bijna) gelijktijdig de strakke, zonnige lucht in. Ter voorbereiding op de loop wordt een gezamenlijke warming-up gehouden onder leiding van juf Ilse samen met vier leerlingen die op een dansschool zitten. Op de gezellige muziek gaan de handjes de lucht in. En dan is het zover. Paul Hoogwegt, directeur van de school, geeft het startsignaal met een toeter en de kleuters van groep 1, 2 en 3 gaan van start, vergezeld door enkele RTO-lopers en gastlopers. Met rode konen en ingespannen gezichtjes wordt na 2 rondjes de finish gehaald, waarna de kinderen een medaille en verrassingszak (gesponsord door de Jumbo) ontvangen. De leerlingen van groep 4, 5 en 6 lopen twee rondes van 750 meter en de grootste kinderen maar liefst 2.020 meter in drie rondes. Veel juffen lopen met de kinderen mee en langs het parcours staan de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en moedigen de kinderen aan onder een gezellige potpourri van muziekband ’t Spult.

Na afloop wordt bekend gemaakt hoeveel geld er door de kinderen is opgehaald. Door basisschool de Fonkeling wordt een cheque aangeboden met een totaalbedrag van € 2.699,97.
Dit bedrag wordt nog eens verhoogd door de opbrengsten van de Ouderraad die met een standje tijdens de loop koffie, thee, cake en gebakken eieren verkoopt en nog enkele na-giften. Het totale aangeboden bedrag is totaal € 3.013,67. Een geweldige prestatie waar iedereen trots op kan zijn!

Basisschool de Fonkeling; super bedankt voor jullie samenwerking en inzet!
Met name de werkgroep gevormd door juf Lieke en Janneke.

Datum: