Taxus snoeien

Inwoners van Oirschot zamelen 23 chemotherapieën en € 281,90 in.

Uit het Weekjournaal:
De resultaten van de Taxus inzameling van afgelopen periode zijn bekend. Van juni tot en met eind augustus is de stichting Taxus Taxi binnen de gemeente Oirschot actief geweest, om taxus knipsels in te zamelen voor de belangrijke stof Taxol. Deze stof wordt gebruikt in chemotherapieën.

Het was een groot succes. Dag in dag uit bleven de ophaalverzoeken binnen stromen. Dit jaar heeft de Taxus Taxi in totaal 442.060 kilogram bruikbaar snoeisel ingezameld. Dit staat gelijk aan ongeveer 3.700 chemotherapieën, waarvan 23 chemotherapieën afkomstig uit de gemeente Oirschot. Naast 23 chemotherapieën is er ook een donatiebedrag van € 281,90 beschikbaar gesteld, gemeente Oirschot doneert dit bedrag aan Running Team Oirschot!

Gemeente Oirschot en Stichting Taxus Taxi willen iedereen hartelijk bedanken voor hun inzet en hopen in 2017 op nog meer support. Samen in strijd tegen kanker!

RTO wil de gemeente Oirschot, Stichting Taxus Taxi en alle taxussnoeiers heel hartelijk bedanken voor dit geweldige initiatief!

Datum: