wereldkankerdag 4 februari 2022

Aandacht voor de impact van kanker op wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden … Kortom, kanker raakt iedereen.

Met deze openingswoorden brengt het WKOF de ziekte kanker extra onder de aandacht. 

Evenementen rond wereldkankerdag 2022

Rond wereldkankerdag kun je (nader) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Ook dit jaar zetten zij vanwege corona vooral online hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding of een lezing. Iedereen die iets met kanker te maken heeft, is van harte welkom om deel te nemen. Alle evenementen zijn uiteraard gratis toegankelijk. 

Kanker draag je niet alleen
Sinds 2016 vraagt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) op Wereld-Kanker-Dag in Nederland extra aandacht voor de persoonlijke impact van kanker. Dit doet het fonds met de campagne Kanker draag je niet alleen. Onderdeel van deze campagne is het paarse lintje met diezelfde boodschap erop.

Het paarse lintje
Het lintje wordt gedragen op 4 februari als steunbetuiging en eerbetoon aan iedereen die geraakt wordt door kanker. Veel mensen dragen het lintje ook uit dankbaarheid aan iedereen die er voor hen is of was in moeilijke tijden vanwege kanker.

RTO-inloophuis heeft voor haar bezoekers ook een aantal van deze lintjes beschikbaar welke aangeboden zijn door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Een bloemetje of traktatie

Is er in jouw omgeving iemand die je heel hartelijk wil bedanken voor zijn of haar steun tijdens de periode van ziekzijn en/of de herstelperiode daarna dan zou je daarvoor een bloemetje of een andere traktatie kunnen aanvragen via RTO speciaal op deze dag. https://runningteamoirschot.nl/aanvraag-formulier

RTO-inloophuis

Ondanks dat we niet op 4 februari zelf open zijn zullen we toch de nodige aandacht voor dit moment hebben op de dinsdagen in februari, tijdens onze middagactiviteiten. Ondanks de beperkingen in mogelijkheden zullen we toch trachten er weer een fijne periode van te maken.

Team RTO

Datum: