Rotaryclub Boxtel Oirschot Haaren organiseert Brabantse Heeren Rally

Een groepje gelijkgestemden, waaronder enkele leden van Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren, organiseerde in 2017 voor het eerst een Boxtelse Heeren Rally, een puzzeltoertocht voor een goed doel. Die kreeg navolging in 2018, maar sloeg in 2019 een jaartje over. De mannen van het eerste uur hebben toen samenwerking gezocht met Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren, om de organisatie in 2020 weer opnieuw ter hand te nemen. Het evenement is nu breder van opzet en omgedoopt tot Brabantse Heeren Rally. Helaas was de corona pandemie een te groot obstakel om de rally succesvol te organiseren en die is tot twee keer toe uitgesteld. Maar, zondag 12 juni wordt nu dan toch echt het startschot gegeven!

Brabantse gezelligheid
De Brabantse Heeren rally kenmerkt zich door de ongedwongen sfeer en Brabantse gemoedelijkheid. Meedoen is duidelijk belangrijker dan winnen! De tocht is zo samengesteld dat ook onervaren deelnemers hem kunnen rijden zonder compleet te verdwalen. Verhoef: ,,Het moet vooral een aangename dag worden met een mooie route, een smakelijke lunch en veel gezelligheid.” Uiteraard voert de route door pittoreske straten en fraaie groene lanen in Brabant. Onderweg zijn er stops op plekken waar het goed toeven is, want genieten staat zondag 12 juni voorop. Het gevoel van met niet al te hoge snelheid rijden over schilderachtige landwegen op een heerlijke zomerdag, in een blinkende cabriolet met de kap open. Met voldoende momenten om te stoppen en onder een zacht kietelend zonnetje in prettig gezelschap te smullen van een belegd broodje en een glaasje verse jus d’orange. Daar draait het om. Het competitie-element geeft natuurlijk wat extra spanning. Het is een uitdagende puzzel – toertocht via een prachtige route door Brabant. De naam Heeren Rally ontstond omdat de eerste versie een tocht was langs diverse Brabantse Herenhuizen. En dus niet omdat het alleen iets voor heren is. Natuurlijk zijn dames zijn ook meer dan welkom! Sterker nog, vertelt medeorganisator Filipe van den Borne. ”Vrouwen scoren doorgaans erg goed in de puzzelrit. Een dames team werd zelfs winnaar van de eerste Heeren rally in 2017.

Bijzondere Auto’s

Iedereen met een bijzondere (en ja, je mag ‘m gewoon zelf bijzonder vinden) auto is van harte welkom om mee te doen. Dus doe mee met je oldtimer, youngtimer of wat je auto ook is! Als de auto maar bijzonder is. Van den Borne: “We streven wel naar bijzondere auto’s, maar de eigenaars mogen hem ook zelf bijzonder vinden. We zorgen ervoor dat de route geschikt is voor ieder voertuig. Geen zware offroad-passages dus, want niet iedereen bezit een Landrover.” De eerste twee edities van de rally leverden een stoet op die het bekijken waard was. Want natuurlijk waren er eigenaars van dure ‘raspaardjes’ bij en die hadden hun bolides wel even netjes opgepoetst. Maar wie een Citroën Ami in de garage heeft staan, of misschien een Renault 4, kan zich ook aanmelden.” 

Rijden voor het goede doel

De Brabantse Heerenrally steunt twee goede doelen; Stichting ‘Ouderen in Regie’ en ‘Running Team Oirschot’.

De Stichting Running Team Oirschot (RTO) stelt zich ten doel het leven van mensen met kanker en hun naasten binnen de gemeente Oirschot te veraangenamen. RTO wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven voor mensen en hun naasten, in de gemeente Oirschot, die door de ziekte kanker getroffen zijn.

Inschrijven
Inschrijven voor de Brabantse Heeren Rally is mogelijk, via de website http://heerenrally.nl/.
Deelname kost 195 euro voor een auto met chauffeur en navigator.
Er mogen passagiers mee, maar daar moet eveneens voor betaald worden.

Je kan de Rally ook vinden op Facebook: https://www.facebook.com/heeren.rally.7

Datum: