Wie kan het snelst een puzzel van duizend stukjes leggen?

Miriam, Ursula, Charmaine en Katinka van puzzelteam MUCK de Puzzelpoezen lukte het in een uur en twee en vijftig minuten en twintig seconde. En daarmee wonnen zij de tweede editie van het RTO-puzzelkampioenschap leg-puzzelen in Oirschot. Belangrijk om te winnen is van elkaar weten wat je doet en natuurlijk een ontspannen sfeer en je concentratie vasthouden.
Vorig jaar wonnen ze net niet van het team Superstars, die deze keer genoegen moesten nemen met een derde plaats. De winnaars gingen met de hoofdprijs, een heerlijke RTO-taart, naar huis.
De wedstrijd werd gespeelt in 2 x 75 minuten met een pauze van 30 minuten in het midden. Bij aanvang van deze pauze zag het er naar uit dat er meerdere teams in de race waren voor de eindoverwinning ofwel de kansen waren nog legio. Naarmate de wedstrijd verder vorderde werden de verschillen zichtbaar en zag je de spanning oplopen (rode koontjes bij de deelnemers). Het winnende team maakte ineens een fraaie eindspurt en werd met de tijd van 1 uur 52 minuten en 20 seconden winnaar. ‘Het was nog wel spannend want er was even een ontbrekend stukje’.

In totaal speelden er 10 teams van elk vier personen mee op het RTO-legpuzzel kampioenschap.
4 teams waren ruim binnen de beschikbare speeltijd gereed en bij nog 3 andere was op enkele stukjes na de puzzel eveneens klaar.
Door de organisatie was dit jaar de legpuzzel ‘Het ontbrekende Stukje’ van de Jan van Haasteren studio gekozen.

Team MUCK: 1:52:40
Team de Haai: 2:05:45
Team Superstars: 2:10:20
Team the Mistfits: 2:16:40

Datum: